Борово направи своя герой – гл. инспектор Свилен Рачев, почетен гражданин на общината. На сесия на Общинския съвет днес началникът на Районната противопожарна служба в Бяла получи почетното звание за действията си по ликвидиране на изтичането на газ от цистерна на жп гарата в Борово.

Почетното звание е признателност от целия град към професионализма, проявен от началника на пожарната в Бяла.

Кметът на Борово Валентин Панайотов припомни, че по оценка на експертите по кризи при евентуален взрив трагедията е щяла да бъде огромна. Затова Свилен Рачев е герой в очите на местните хора.

Снимка: Емил Димитров

Самият Рачев подчерта, че най-важна е съвместната дейност между институциите. Неслучайно с грамоти бяха отличени цялата пожарна и полицейското управление на Бяла, участвали в операцията.

„Наистина е огромна чест както за мен, така и за моите колеги от службата, така и от Регионалната дирекция. Ще се повторя, но благодаря за прекрасното взаимодействие между всички институции“, сподели Свилен Рачев.

Снимка: Емил Димитров

„Това е много голямо признание за МВР, общо като полиция и „Пожарна безопасност“. Имахме перфектно взаимодействие с общината- адекватни действия от всички институции и предотвратяване на най-лошото“, каза и гл. инспектор Мирослав Енев, началник на РУ-Бяла.

Снимка: Емил Димитров

Пожарникарят-герой получи и специална статуетка, която да му напомня колко е важна професията му за хората.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!