Куче разкри без да иска смъртоносни шахти в градинката на НДК. Те са дълбоки поне 10 метра, отворени са и покрити с трева. По време на разходка Бъди попада в една от тях и прекарва в дупката цялата нощ.

Пожарникари проведоха днес спасителна акция, за да го извадят.

Бъди е на 5 години и изчезва, докато е на разходка вчера. Въпреки усилията стопанинът му не успява да го открие същата вечер и оставя издирването за днес сутринта. Намира го жив в дълбока почти 10 м шахта в градинката зад НДК.

Снимка: btvnovinite.bg

След сигнал от собственика на немската овчарка екип на пожарната спаси домашния любимец. Освен тази, подобни шахти зеят на още 2 места в близките храсти.

Собственикът на Бъди Славян Неделчев коментира, че дупката е покрита с трева и не се е виждала. Самият той не знае как кучето му е паднало.

Снимка: btvnovinite.bg

Пространството пред НДК в София беше ремонтирано изцяло преди година.

Проектът струваше Столичната община цели 14 млн. лв.

„Това са въздуховоди от подземията на НДК, които явно са били отрязани и откраднати за метал предполагаме. В зоната има камери и сме възложили да се проверят от събота и от неделя записите, за да видим кога се е случила тази кражба”, каза Милена Васева, директор на Общинско предприятие „Паркове и градски градини”.

Шахтите вече са обезопасени. От общината се ангажираха да сложат капаци още утре.