Пожарът в района на ВМЗ в Сопот е потушен. Борбата с огъня продължи няколко часа. В полето на различни точки има противопожарни служби, които гасят припламнали огнища. На място духа силен вятър, който разпалва огъня.

Движението на влаковете, което беше спряно за няколко часа, е възстановено.

Седем екипа на пожарната се бориха с часове с огнената стихия, за да не влезе в близки населени места. Огънят погълна няколко стотин декара с лозови масиви за минути.

Има голяма вероятност пожарът в полето да е причинен от площадката на ВМЗ–Сопот, където днес следобед се правили изпитания на оръжия. В резултат на това там е възникнал пожар, който обаче бил потушен бързо, твърдят от завода.

Много доброволци от близките населени места, както и 60 войници от близкото поделение се включиха в потушаването на пламъците в полето.

Пожарът обедини хората от много населени места. Кметът на едно от селата изкара тежка техника, с която разорал пътя и не е позволил огънят да достигне до близките къщи.

Малко преди 19 ч. борбата с огъня бе на финалната права. Дежурни екипи на пожарната ще останат на полето и през цялата нощ.