Пожар пламна в Тополовградско. Възрастен мъж от Българска поляна е запалил огъня, който обхвана 300 декара площ в землището на селото и за малко не изгори къщата му.

Пожарът вече е локализиран. Той е обхванал треви, храсти, засегнал е и малко широколистна гора. Съпругата на мъжа, предизвикал пожара, разказа, че той не бил добре. Запалил кошчето с отпадъците от външната тоалетна и докато се усети, огънят обхванал градината и прехвърлил оградата.

Жената се опитала да гаси, на помощ й дошли съседи, но като не успели да се справят, се обадили на пожарната. 7 екипа пожарникари, които все още дежурят край с. Владимирово, пристигнали на място.

Снимка: Мария Василева

Благодарение на факта, че двете села са сравнително близо, бързото пристигане на екипите предотвратило разрастването на пожара на по-голяма площ.

„Най-вероятно ще има административна глоба, но не това е същественото. Същественото е хората да бъдат по-внимателни до преминаването на пожароопасния сезон“, заяви инсп. Живко Атанасов от РДПБЗН-Хасково.

Снимка: Мария Василева

Пожарникарите първо обезопасили периметъра около къщата на семейството, защото имало риск имотът да изгори. Къщата е последна в селото.

Снимка: Мария Василева

Заради обгазяване, за кратко пътят Тополовград-Харманли е бил затворен за движение.