Пожар избухна тази сутрин около 8:30 ч в пететажна сграда в центъра на Русе. Няма пострадали при инцидента. Щетите са материални.

Първоначалните съмнения бяха, че огънят е лумнал в офисите на банка, която заема долните етажи. Впоследствие стана ясно, че гори помещение на кабелен оператор на петия етаж.

Снимка: Емил Димитров

Сигналът е подаден на спешния телефон 112, след като е забелязан димът, извил се над сградата. Незабавно са изпратени четири противопожарни автомобила, единият от които със специализирана стълба.

Районът бе отцепен от полицията, която евакуира всички работещи в сградата.

Снимка: Емил Димитров

Благодарение на бързата реакция на огнеборците пожарът е бил овладян и не се е разпрострял към останалите офиси на счетоводна къща, служба по трудова медицина, техника.

Пострадало е само помещението, откъдето е тръгнал огънят.

Снимка: Емил Димитров

„Първо видях задимяване, помислих, че контейнерът се е запалил, но после излязох в коридора, видях, че има пушек. По това време вече полицията беше тук, евакуираха ни всички от сградата и това беше“, разказа един от работещите на четвъртия етаж Виктор Маринов.

Гл.инспектор Веселин Марков, началник сектор в пожарната, обясни, че се проверяват конструкциите за евентуални скрити огнища.

Веднага след подаване на сигнала са били прекъснати електричеството и газоснабдяването.

Причината за пожара се изяснява, но по предварителна информация той е тръгнал от климатик.