Наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж за това, че е изтръгнал и впоследствие захвърлил зад огражденията мобилно устройство на журналист по време на конференцията на ГЕРБ на 5 август, съобщават от пресцентъра на обвинението.

Описаното представлява извършено престъпление по чл. 325, ал. 2 НК – хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост, уточняват от прокуратурата.

В СДВР във връзка със случая този петък бяха разпитани 22-годишният бивш кикбоксьор Симеон Славчев и Денислав Станоев на 20, който се е предал сутринта на органите на реда.

20-годишният мъж не е осъждан, няма предходни криминални прояви. Същият признава извършеното престъпление, като съдейства изцяло на органите на полицията и прокуратурата.

Според съобщението на прокуратурата в обясненията си той е посочил, че лица, съпричастни към организирането на протестите, са му обещали заплащане, ако предизвика и извърши провокативни действия към участници в събитието на територията на "София Тех Парк".

В кадри, заснети край мястото на провеждане на форума, се вижда как те проявяват агресия към журналисти и нанасят побой на протестиращи.

Предвид високата обществена опасност на деянието прокурор от СРП е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Действията по изясняване на случая продължават.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!