Районната прокуратура в Дупница повдигна обвинение за хулиганство на 32-годишния шофьор на джип, който премина през крака на полицай, охраняващ пътя за Седемте рилски езера.

Инцидентът стана на 29 август в района на „Паничище“. При управление на МПС той е осуетил проверка от страна на служител на полицията в Кюстендил. Оказал е съпротива, а според прокуратурата деянието се отличава „с изключителен цинизъм и дързост“.

Мъжът е задържан за срок от 72 часа, тъй като има опасност да извърши други престъпления и да се укрие, съобщават още от Районната прокуратура в Дупница.

Припомняме, че по-рано днес шофьори на джипове, които карат туристи към Седемте рилски езера, се събраха пред полицията в града, за да изразят подкрепа към колегата си.

В ефира на bTV те обясниха, че не са превозвали туристи, а са били за гъби в планината. Свидетели обясниха, че бял джип е преследвал единия от шофьорите и не е имало опит за прегазване на полицай. Те категорично отрекоха твърденията на прокуратурата.

От полицията в Кюстендил съобщиха за bTV, че утре ще излезе медицинското свидетелство на техния колега и тогава ще стане ясно има ли той наранявания.