Прокуратурата повдигна обвинение за умишлено убийство на бившия рейнджър Светослав Каменов, задържан за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова.

Каменов е участвал в мисии в Ирак и Афганистан. Той е един от пострадалите войници при нападение над базата ни в Кербала.

Снимка: btvnovinite.bg

Тялото на 40-годишната жена беше намерено снощи в Сопот.

В основата на убийството стоят неуредени финансови отношения. Десислава и Светослав са били приятели, но не са имали любовна връзка. Това е станало ясно от самопризнанията, които задържаният е направил пред разследващите, предаде кореспондентът на bTV в региона. 

Убитата е оставила лекия си автомобил на Светослав, който обещал да ѝ го ремонтира. След като минали повече от 2 седмици, жената отишла да му търси сметка, след като разбрала, че колата е подготвена за продажба в автоморга и е смачкана.

Снимка: btvnovinite.bg

Именно автомобилът е мотивът за възникване на скандала, смятат разследващите. Каменов притежавал добри бойни умения и нанесъл смъртоносни удари на 40-годишната жена. 

Тялото ѝ е било скрито в шкаф в дома на Светослав. Той сам е завел полицията там след задържането си, след като се  е укривал в района на мездренското село Зверино.

Жената беше обявена за издирване на 5 декември, а според съседи е изчезнала още преди десетина дни. Преди ден криминалисти намериха автомобила ѝ в автоморга край Карлово.

Съседите на Десислава Стоянова града я познават като любезна жена. Тя е живяла в Карлово от 8 години. Има дете, което живее при баща си.

Ако вината на Каменов бъде доказана, го грози наказание от 10 до 20 години. Задържаният е криминално проявен, осъждан е за шофиране след употреба на алкохол и за неплащане на издръжка на децата си. Не е в системата на отбраната от 2009 г. Бил е на три мисии зад граница в Ирак и Афганистан. Притежавал е бойни умения.