Софийска районна прокуратура повдига обвинение на спътниците на Кристиан Николов, който предизвика катастрофата, довела до смъртта на журналиста Милен Цветков на 19 април.

Георги Иванов и Симона Цветкова са обвинени за това, че са затаили истина по отношение на станали им известни факти и обстоятелства, свързани с предмета на доказване по друго наказателно производство за катастрофата, предизвикала смъртта на Милен Цветков пред органите на властта в лицето на разследващия полицай.

Георги Иванов - син на депутата Лъчезар Иванов, е бил в колата заедно с Кристиан Николов по време на катастрофата.  Той беше задържан в полицията за 24 часа, след като е избягал от мястото на инцидента, но във вторник беше освободен от ареста.

След излизането си той заяви пред bTV, че са искали от него да подписва "показания срещу Кристиан, който е мой приятел", а той нищо не помни от случилото се по време на произшествието.

Освен Георги Иванов беше задържана и 21-годишната Симона Цветкова – приятелка на шофьора на колата, ударила автомобила на журналиста. Младата жена се е возила на задната седалка на джипа, управляван от Кристиан Николов. Тя е отказала да дава обяснения и да отговаря на въпроси на разследващите.

Спрямо двамата обвиняеми са взети мерки за неотклонение - гаранция в размер на по 10 000 лева за всеки. Разследването продължава.