Прокуратурата повдига обвинение срещу един от групата младежи, извършили вандалски прояви и стреляли в центъра на Бургас. Тийнейджър стреля с газов пистолет по възрастни мъже, опитали се да им направят забележка, след като счупили прозорци и отправяли заплахи.

bTV се сдоби с ексклузивни кадри за инцидента от охранителна камера. На тях се вижда групата от 5 момчета и едно момиче, които чупят прозореца на семеен дом. Преди това са счупили стъклото на автомобил и заплашили собствениците с газов пистолет. При втория инцидент се стига до стрелба.

"Когато двамата собственици излизат, за да разберат какво се случва, момчето, което се е заканило и на първите двама граждани с газовия пистолет, отново вади пистолета и отново се заканва с думите "ще ви избия като мишки", заяви Йовита Григорова, говорител на Апелативна прокуратура – Бургас.

На момчето с пистолета е повдигнато обвинение за закана за убийство. Другите ученици са освободени.

"Извършило деянието в пияно състояние и след употреба на наркотици", допълни Йовита Григорова.

Групата от месец тероризирала живеещите в района.

"Касае се за деца, които са отхвърлени и се чувстват отхвърлени, изолирани от средата си, с невъзможност да създават приятелства", обясни психологът Десислава Радева.

Според психолога родителите са абдикирали от задълженията си.