Повдигат две обвинения на мъжа, запалил колата си в центъра на Враца. Той ще бъде съден за хулиганство и за унищожаване на имущество.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

Вчера мъжът навлезе непозволено през синята и пешеходната зона в центъра и подпали демонстративно автомобила си.

Мъжът, който навлезе непозволено с автомобила си в централната пешеходна зона и сам запали колата си пред сградата на Общината, предишният ден е имал пререкания с органите на реда. На кадрите се вижда как репатриращият автомобил на "Паркинги и гаражи" спира до червеното френско возило.

„Както си се движехме, забелязахме автомобила, който е спрял на самата спирка, в бус лентата се намираше,  и спряхме да го репатрираме,  човекът дойде, предложихме му да заплати 25 лева и да си вървим, но той отказа, взе да буйства, да заплашва, риташе си автомобила, счупи си номера отзад“, разказа Красимир Младенов, служител на "Паркинги и гаражи"-Враца. 

Извикан е и полицейски екип. В резултат автомобилът е откаран в общински гараж, а семейството плаща пълна такса от 54 лева.

Сутринта преди палежа съпругата пък подава жалба срещу действията на общинските служители. Версията на семейството – мъжът е предложил да заплати такса на място, но въпреки това автомобилът му е бил репатриран.

„Клиентът ми е бил спрял на място, което не е било обозначено, че е спирка. Нормално е в това време, в тази криза, един човек, който работи, осигурява работни места, плаща данъци, да бъде възмутен от арогантността от бездушието на служителите на общината, които получават заплати от нашите данъци“, заяви адвокатът на задържания Пламен Петков.

Мъжът е задържан за 72 часа, а общественото мнение е разделено.

Днес площадът, където бе запален автомобилът, се почистваше, подменени са и повредените плочки.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!