Пътниците от автобуса от Лондон, за шофьора на който имаше съмнения, че е пиян, се прибраха благополучно у нас. Те подадоха сигнал до bTV и до полицията в британската столица, притеснени, че зад волана ще седне водач с алкохол в кръвта.

Още преди да тръгнат, на автогара „Виктория” българите подават сигнал в полицията, че единият шофьор е пиян. „Тестваха ги, не видяхме пробата, но полицаят каза, че е пиян и не трябва да шофира”, разказва Благовест Тодоров.

Снимка: Вела Ченкова

Той поема навигацията в свои ръце. Не се отделя от единственият годен за шофиране водач, прави му кафета, поддържа разговор. И следи да спази часовете зад волана. Докато единият шофьор имал само няколко кратки възможности за дрямка, другият спал отзад в автобуса.

В германия се качва и новата смята от други двама шофьори. Там пък предизвикалият скандала в Лондон техен колега слязъл.

Пътниците са категорични, че ако не са били подали сигнал, вероятно пийналият шофьор е щял да седне зад волана в даден момент.

От Министерството на транспорта заявиха, че са направили проверка на документите на двамата шофьори. Всичко било изрядно. Спазени били изискванията за почивка.

Снимка: bTV

Потърсихме фирмата за коментар. Вчера от там заявиха, че пияният техен служител се е прибирал като пътник.„За вашата медия bTV няма да коментираме”, отсече днес мениджърът в „Юнион Ивкони” Кристина Попова.