Къща и фургони изникнаха вместо пчелин на брега на язовир. Постройките в Душанци са атакувани пред всички институции в държавата през последните две години - досега без абсолютно никакъв резултат. 

Снимка: btvnovinite.bg

Семейство Радка и Николай Пушкарови взели за ползване държавен горски имот на брега на язовир Душанци, за да строят пчелин. Освен десет кошера обаче там се появило и друго. 

„Под формата на пчелин изграждат база за почивка. Бунгала четри броя, вътре с вскички луксове, баня и тоалетна, за посрещане на гости, а не за пчели“, обяснява горският служител Трифон Грозев. 

Той признава, че искал да си сложи каравана там, и Пушкарови не разрешили. По-късно Грозев подал сигнали срещу тях. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Освен четирите фургона, тук има и дървена къща. Тя обаче е върху бетонни основи“, твърди още Грорзев. 

Семейство Пушкарови казват, че имат договор за шест години.

За къщата и бунгалата на брега на язорива, Радка Пушкарова обяснява: „Ми като ходя трябва да ми е удобно, имам деца.. трябват условия“.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на Пирдоп издал и заповед по случая - да се премахнат незаконно изградените сграда с веранда стоманобетонов фундамент. 

Заповедта на кмета обаче е отменена от съда. Следва жалба и до горското. 

„Няма нищо законно в поставянето на 4 броя фургони и една постройка, която се води строеж. Няма никакво разрешение от нито една институция за нея. Подготвяме в момента акт по закона за горите на собствениците на кошерите“, обяснява Венцислав Георгиев – директор на Югозападно горско предпрятие. 

Снимка: btvnovinite.bg

От Агенцията по горите пък обясниха в писмено становище, че имат издадено наказателно постановление на Николай Пушкаров заради изградената постройка.