Постоянен арест за 48-годишен мъж от Стара Загора, който упражнявал лекарската професия, без да притежава правоспособност, съобщиха от Районната прокуратура в града.

Това се е случвало в периода от септември 2018 г. до месец юни тази година. Установено е, че мъжът има завършено висше образование за медицински специалист, но е бил безработен.

За да си осигурява доходи, той започнал да практикува професията на общопрактикуващ лекар. Мъжът обособил помещение като лекарски кабинет, където приемал болни пациенти, назначавал лечения и издавал съответните медицински документи. И друг път той се е представял за лекар.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като са му налагани различни наказания, в това число и ефективна присъда „лишаване от свобода“. Мъжът е осъждан за извършени от него престъпления през 2009 г. и 2011 г.

Магистратите са преценили, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление и затова Районният съд в Стара Загора му наложи постоянна мярка „задържане под стража”.