Максималните температури днес в повечето места ще са между минус 5° и 0°,  в Югозападна България – до 4°.

 Над по-голямата част от страната ще се задържи облачно и мъгливо, с временни разкъсвания на облачността и подобрение на видимостта. Над Югозападна България ще преобладава слънчево време. Ще духа предимно слаб североизточен вятър.

  През нощта над по-голямата част от страната все още ще бъде облачно, на места в равнините и мъгливо. Минималните  температури - между минус 10° и минус 5°, в крайните югозападни райони и по Черноморието - малко по-високи.

 Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но сутринта в равнините и низините ще има мъгла или ниска облачност, най-трайни в западните райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина. В Източна България ще се появи слаб вятър от юг-югоизток и ще започне затопляне. Максимални температури - между минус 2° и 5°.

 През следващите дни предстои затопляне, а валежи не очакват. На места в равнинната част от страната сутрин ще е мъгливо или с ниска облачност. Повече слънце ще има в средата на седмицата в планините и планинските райони, както и в следобедните часове.