Посрещаме пролетта със сняг, виелици и усложнена пътна обстановка. Жълт предупредителен код за опасно време има в няколко области на страната.

Зрители на bTV сигнализираха за колони от тежкотоварни автомобили в района на Видин. Пътищата в страната са силно заснежени, a в районите на Русе, Силистра, Разград, Търговище и Шумен, освен снеговалежи, ще има и силен вятър днес, който ще създава условия за виелици и навявания. 

Заради ледения дъжд по пътищата в Русенско се е образувала поледица, а част от републиканската пътна мрежа бе затворена за тежкотоварни камиони. Има и населени места без ток заради скъсани далекопроводи.

Заради обилния снеговалеж в Разградско и Силистренско пътищата бяха затворени за близо пет часа за движение на тирове, а шофьорите чакаха на опашка.

В областта четири населени места все още са без ток. Машините на снегопочистващите фирми работят от рано сутринта, но някои от основните пътни артерии камионите се завъртат на леда и блокират движението.

От сутринта пътната агенция временно въведе ограничение за камионите над 12 тона в Прохода на Републиката. Образуваха се опашки от чакащи тирове.

На Северозапад лек автомобил излезе от пътя и попадна в крайпътна канавка. Инцидентът стана на международния път Е-79 между Монтана и Видин в района на село Винище.