Нападение е извършено над семейство с малки деца посред бял ден в центъра на Видин. Владимир Скорчев извеждал близнаците си на разходка, когато 19-годишен шофьор с луксозна кола спрял опасно близо, твърди бащата.

Снимка: btvnovinite.bg

„Двете бебета бяха в количката и той толкова много се приближи и толкова много форсираше тази мощна кола, дето я кара, и аз се уплаших, помислих, че не ни вижда, или умишлено, не знам“, разказва Владимир.

Снимка: btvnovinite.bg

В опит да предпази децата бащата инстинктивно ударил  задния капак на автомобила- последвала заплаха за саморазправа. На другия ден семейството било нападнато пред дома си от трима мъже и една жена.

Снимка: btvnovinite.bg

„Аз държа другото дете, видях една палка как изважда този другият човек и го удря в главата, и той пада с детето, и детето пада на земята, в същия момент аз получавах удари от дамата, беше нещо ужасно“, спомня си Кристина Скорчева.

Снимка: btvnovinite.bg

„Боят върху мен продължи 4-5 минути, налагаха ме всички с палки“, казва Владимир.

Извършителите са задържани, трима от тях  за постоянно. Оказали се роднини, които се прибрали от чужбина. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Поради факта, че много български граждани се завърнаха от чужбина, някои от тях с криминални прояви, това дава основание за безпокойство, че броят на тези престъпления, свързани с битовата престъпност, може рязко да се увеличи“, заяви Галя Маринова, зам.-апелативен прокурор на София.

Близки на задържаните отричат те да са провокирали конфликта.

„Това не е нормално, не сме в джунгла, каквото и да е станало, има начин да се разберат“, смята Владимир.

Снимка: Прокуратура на Р България

Образувано е производство за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда. А в ромския квартал на града, откъдето са извършителите, се проведе и полицейска операция.