Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ обявиха програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19.

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия“, заяви посланикът на САЩ в България Херо Мустафа.

Като признание за впечатляващите български доброволчески инициативи, които си помагат взаимно по време на кризата с COVID-19, ще бъде предоставена финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности. 

Всеки български гражданин или организация може да кандидатства за тази финансова подкрепа. Финансовата помощ цели да подпомогне тези, които помагат на другите. Ще бъде предоставена помощ и за проекти, които вече се изпълняват.

Номинации се приемат до понеделник, 30 март – ТУК: http://www.BGStandingTogether.org/

Тези, които ще получат помощ, ще бъдат обявени публично.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!