Близки и приятели на икономиста Владимир Каролев си взеха последно сбогом с него в столичния храм „Св. София“.

Снимка: БГНЕС

Каролев почина на 60-годишна възраст на 21 октомври в болница „Токуда“, след като прекара близо 6 месеца в кома.

Той беше открит в безпомощно състояние на 10 май 2021 г. в Пирин след акция по издирването му. Беше претърпял инцидент при спускане със сноуборд в планината.

Снимка: БГНЕС

Икономистът беше настанен за лечение в „Пирогов“, където беше приведен в изкуствена кома, претърпя и няколко операции.

Снимка: БГНЕС

През септември беше преместен в болница „Токуда“ за рехабилитация. Икономистът реагираше на външни дразнители, но състоянието му изискваше поддържащи грижи. 

Кой е Владимир Каролев

Владимир Каролев е български икономист и финансист. Роден е на 31 юли 1961 г. във Варна. Завършил Висшия икономически институт "Карл Маркс" с магистратури в университетите на Албърта в Канада и Рединг във Великобритания, Каролев се помни и с емоционалните си сблъсъци с опоненти в телевизионни предавания. 

Появява се в обществено-политическото пространство като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат. През 2001 г. става активен участник в предизборната кампания на НДСВ. През 2003 г. е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007 и 2011 г.

През есента на 2011 г. Владимир Каролев е кандидат за кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември същата година подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!