Атанас Клечаров - единственият танцьор с Даун в Европа, участва в "България търси талант". Това се оказа и последната му изява - след записите на предаването Наско почина заради усложнения от COVID-19. Той завинаги остана на 18.

В първия епизод на новия сезон на “България търси талант” вълшебният танц на Атанас Клечаров и Алис от школата по спортни танци във Велинград впечатли зрителите пред екрана.

Четиримата членове на журито единодушно им казаха „Да“.

Танцът им разплака Катето Евро и дълбоко разчувства Любен Дилов-син.

Въпреки че се ражда със Синдрома на Даун, Атанас Клечаров прекрачва прага на залата по спортни танци в град Ракитово още на 5-годишна възраст. Година след година, два пъти в седмицата, дядо му Гого го води в залата почти без пропуск.  

“Доколкото ми е известно, Наско беше единственият танцуващ човек с Даун в Европа. Не аз или другите деца, а самият той ни научи да го приемем такъв, какъвто е. Той помогна в това децата да свикнат с него и да го обикнат с цялото си сърце. Да разберат, че той не е различен, че всеки човек носи своя индивидуалност и че той е талантлив като тях”, коментира Мая Енчева, неговата учителка.

Излъчването на съвместния му танц с Алис е в негова памет, като вечен спомен за всички негови близки и приятели, които го обичат.  

За кончината му от клуба по танци купуват от любимите му рози - жълти. Оказват се точно 18, на колкото години е и той. 

Какво пише Наско в писмо до любимата си учителка и защо дядо му си дава цялата пенсия за специални обувки за момчето - четете в Ladyzone.bg.