В областите Стара Загора, Хасково и Кърджали предупрежденията са от втора степен за очаквани количества дъжд между 30 и 50 л/кв.м. В осталите райони очакваме до 20-30 л/кв.м. В Северозападна България при температури около нулата и днес има опасност от поледици.

В останалата част от страната температурите ще са предимно между 5 и 10 градуса, в крайните южни райони и по Черноморието- до 11-12 градуса. В София максималната температура днес ще е 5 градуса.

В планините също ще вали дъжд, над 2000 метра височина- сняг. Ще бъде ветровито с умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

През следващата нощ в Северна България и по високите западни полета дъждът ще премине в сняг, но утре през деня валежите ще отслабнат и до вечерта ще спрат. В петък и събота няма да вали, ще има слънчеви часове, но ще е студено, особено сутрин. На места температурите ще паднат и до минус 10 градуса. Ще остане без валежи и в неделя, но новата седмица ще започне с дъжд.