Мощна лятна буря с порой, градушка и гръмотевици удари София. Над 60 литра дъжд се изляха само от 21 до 22 ч.
В района на Националния дворец на културата поройният дъжд към 23 ч. не е спрял, като към 22 ч. дори имаше и градушка. Заради силния вятър и градушката има паднала клони върху автомобили. Дърво падна в столичния кв. "Хиподрума". 

До 22.30 ч. са получени 65 сигнали за завирявания, наводнени имоти и обекти в районите „Триадица“, „Красно село“, „Витоша“, „Люлин“ и др., съобщиха от Столична община.

Получен е сигнал за паднал гръм на търговски обект на бул.“България“, което е причинило наводняването му.

Временно с прекъснато електричество са части от “Хаджи Димитър”, “Хладилника”, “Кръстова вада”, “Манастирски ливади”, “Св. Троица” и др. Екипи на ЧЕЗ работят по отрасняване на авариите.

Снимка: Аз, репортерът

Затруднено е преминаването в ниски части на града.

Затворен за движение беше транспортният тунел на НДК.

Временно беше спряно движението по бул. “Евлогий и Христо Георгиеви” в района на Военна академия заради излизане на Перловска река от коритото й, съообщи кметът Йорданка Фандъкова във фейсбук страницата си.

На отделни метростанции по време на бурята влезе вода през входовете, която в момента се почиства. Движението на метрото не е спирало.

Променени са маршрутите на трамваи №1, 6, 7 и 10 по време на бурята. В момента е променен маршрутът на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“.

В кв. "Манастирски ливади" е спрял токът, съобщиха зрители на bTV. Градушка падна в кв. "Бояна". Снимка ни изпрати Христина Хрисимова: 

Снимка: Христина Хрисимова

Видео от бурята в "Студенски град" ни изпратиха зрители в "Аз, репортерът".

За наводнение на Сточна гара съобщиха зрители на bTV, които ни изпратиха видео в "Аз, репортерът":