Поредно отличие за колегите от нюзрума на bTV. Репортерите Кристина Газиева и Радиана Божикова са отличени в журналистическия конкурс „Светове и цветове“, организиран от Сдружението на испаноговорящите журналисти в България.

Кристина Газиева получи признанието за  рубриката „Спасените“ в предаването „120 минути“ и репортажа за финалистката в конкурса „Мис Еквадор“, която след токов удар остава без ръце и без единия си крак.

Репортерът на „Тази неделя“ Радиана Божикова пък беше отличена за материала си посветен на испанския фестивал „Елроу“.

Вече 10 години сдружението отличава публицистични материали с откроена гражданско-етична авторска позиция по теми със силен обществен резонанс.

„Тази награда е истински специална, защото идва от колеги. Историята, с която съм отличена, е за финалистката в конкурса „Мис Еквадор“ Виктория Салседо, която е изключително красиво момиче и има смелостта да покаже различната красота. След токов удар тя остава без две ръце и един крак. Това, което запомних от нея, е следното: Инцидентът може да промени начина по който изглеждаш, но никой и нищо не може да вземе онова, което носиш в сърцето си. Надявам се зрителите, които са гледали тази история и са имали нужда от надежда, да са получили тази надежда“, каза Кристина Газиева.