bTV с награда от организацията на евреите в България "Шалом". Отличието е за съхраняване на паметта и историческата истина, свързана със спасяването на българските евреи.  

Във връзка с годишнината от спасяването на българските евреи, организацията "Шалом" подготви специален сертификат за незабрава.

“Шалом” направиха и специална възпоменателна пощенска марка, която български пощи валидираха. На нея се виждат портретите на политиците и гражданите, организирали спасяването на българските евреи.

“За заслугите им за съхраняване паметта на Холокоста. За да изразим нашата благодарност, да покажем уважението си и да споделим чувството за отговорност към съхранението на историята. Историята на Холокоста е много важно да се помни, тъй като Холокоста несъмнено е най-голямата грешка в човешката история”, каза председателят на организацията "Шалом" проф. Александър Оскар. 

Проф. Оскар лично връчи наградата на водещата на “Лице в лице” Цветанка Ризова. Наградата е за нея и за bTV с принос в запазване на паметта за Холокостта.