Месец юни донесе поредното голямо признание за прайм-тайм проектите на bTV и за пореден път ги позиционира като предпочитан избор на зрителите. Триумфално в челото на класацията топ 50 за месеца е финалът на втория сезон на кулинарното шоу MasteChef, което привлича близо 49% от телевизионната аудитория.

В челната тройка с над 1 млн. зрители са още сериалът „Част от мен”, както и финалът на друг формат, реализиран от bTV – „България търси талант”. Веднага след тях се нарежда финалът на десетия сезон на комедийната драма „Столичани в повече”.

Снимка: bTV

Сред най-гледаните и предпочитани от зрителите предавания са още bTV Новините, bTV Репортерите и риалити сериалът „Истински истории”.

През юни телевизионната аудитория е привлечена силно и от филмовата програма на bTV, част от която са хитове като сериалът „Връзки”, филмите „Дяволът носи „Прада”, „Роднини под прикритие” и др.

През първия летен месец в класацията топ 50 попадат 25 програми от ефира на bTV, 19 срещи от Европейското по футбол в БНТ1 и няколко програми, излъчени по Нова.

През юни разликата между bTV и Нова продължава да бъде около 90%, или 1,9 пъти.

Снимка: bTV

При тематичните канали на bTV Media Group през юни 2016 г. се наблюдава повишение от 33%, спрямо юни 2015 г. сред младата аудитория.

При зрителите на възраст 18 – 49 г. повишението е с 16%.

Най-голям ръст отбелязва bTV Cinema, който удвоява аудиторния си дял над два пъти сред младата аудитория в сравнение със същия месец на миналата година.

С традиционно силни резултати през юни са bTV Новините в 19 ч. и предаването „Тази сутрин”, които са и категоричният избор на зрителите като средство за информация. Разликата в гледаемостта на bTV Новините в 19 ч. и централната емисия на Нова се е увеличила на 114%, или над два пъти повече (TG All4+).

Снимка: bTV

„Тази сутрин” по bTV отново е най-предпочитан сред сутрешните блокове на националните медии. Най-голяма процентна разлика (163%), или 2,6 пъти, между предаването на bTV и втория по гледаемост блок е традиционно при целевата група 18 – 34.