16-ти ден продължават протестите на майките на деца с увреждания. Те са непреклонни в искането си Валери Симеонов да хвърли оставка като вицепремиер.

По традиция протестът тръгна от сградата на Министерския съвет. Този път шествието стигна до централата на ВМРО, след което се върна отново под прозорците на властта.

Майките и тази вечер настояха вицепремиерът да напусне поста си и дори показаха написана от тях оставка от негово име.

"Написали сме я така, че за него да остане само едно – да я подпише. Тази оставка е подписана от всеки един суверен, който е присъствал днес. Тя ще се разпространи и през следващите дни", предупреди Димитрина Русева, която е една от протестиращите майки на деца с увреждания.

Майките отхвърлиха обвинението, че протестът обслужва интересите на политически партии и настояха, че основанията им са чисто морални.

А междувременно и в Русе се присъединиха към искането за оставка на Валери Симеонов. Шествието в крайдунавския град премина през централните улици.

Протест ще има и утре. Причината за недоволство е изказването на вицепремиера Валери Симеонов миналия месец, когато коментира законопроектите за хората с увреждания и нарече майките „кресливи жени с уж болни деца”.

Въпреки че по-късно той се извини за думите си по настояване на коалиционния съвет, майките не приеха извинението и се заканиха, че ще протестират до дупка.