За пореден път на протест излязоха медиците от болницата във Враца. Хората в бели престилки нарекоха държавата мащеха и попитаха работещите в Здравното министерство как се живее три месеца без заплата. 

Персоналът напуска, реанимацията не работи. Без анестезиолози не могат да  функционират хирургията и родилното отделение, а в спешното отделение често единствените дежурни са санитарките.

Ами както виждате оздравителният план на министъра и на зам.-министърката проработи – болницата не работи, коментира д-р Георги Комитски.

Полина Комитска е служителката, замеряла зам.-министър Жени Начева с яйца след вчерашната среща във Враца, но не съжалява.

Аз смятам, че нещата трябва да стигнат още по-далече, не само едни яйца да бъдат хвърлени, трябва да излязат всички и да хвърлят яйца, казва жената, която е счетоводител в болницата.

„И също имам пожелание да дойде във Враца и да получи инфаркт, когато няма лекар в спешно отделение, да получи кръвоизлив, да получи счупване, и да няма кой да я транспортира или оперира, пожелавам й го от сърце”, казва медицинската сестра Елина Славейкова.
Едва вчера медиците от врачанската болница получиха парите си за февруари.

До 2-3 месеца оздравителните планове за болниците в Ловеч и Враца ще дадат резултат, стига медиците да се върнат на работа. Това каза зам.-министърът по здравеопазването Жени Начева в предаването „Тази сутрин”.