В четвъртък – 17 октомври, ще бъде предимно слънчево, но понижението на температурите ще продължи.

По-значителна облачност ще има над североизточната част от страната, която към края на деня ще се разкъса и намалее.

Максималните температури ще бъдат от 13° в североизточните до 20° в крайните югозападни райони. В София – около 16°, в Пловдив – 18°, във Варна – 15°, в Бургас – 16°.

Над планините ще има променлива облачност. Ще духа до умерен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра – около 4°.

 

По Черноморието преди обяд значителна облачност ще има над северното крайбрежие, а към края на деня над южното. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 20°-21°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево, но по-студено.

В събота и неделя на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Температурите ще се понижат още и през повечето дни минималните ще са между 0° и 5°, по-високи по Черноморието, а максималните ще са между 11° и 16°.

През първите дни от следващата седмица вятърът ще стихне и сутрин на места в низините ще бъде мъгливо. Дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK