15-годишно момче с рядко заболяване се нуждае от средства за лечение в чужбина. Близки и познати организираха базар в столичния Южен парк и в социалните мрежи.

През декември миналата година, след футболен мач, Николай споделя пред родителите си, че изпитва болки в коляното. След серия изследвания лекарите поставят диагнозата остеосарком или туморно образувание в костите.

„Решихме, че няма време за съжаление и да се питаме „защо на нас“, „какво се случи“. Просто трябва да посрещнем това изпитание и да намерим най-доброто решение за детето ни“, разказва майката на Ники – Лидия Витанова.

Следват месеци на лечение в български болници.

„Има възможност за лечение, но то не е съвсем ясно и не дава добри прогнози за оцеляването на детето – това е причината да се насочим към чужбина. Насочихме се към Турция, защото там са лекували подобни случаи и то успешно“, обяснява Витанова.

Нужни са 25 000 евро за химиотерапевтичния курс и 50 000 евро за самата операция. Близки организират базар в група във „Фейсбук“, както и в Южния парк в София.

„Това е най-важното изпитание в живота на един родител и не пожелавам на никого да му се случи. Просто всеки с каквото може да помогне, за да получим това лечение, което той трябва да получи и да го вдигнем на крака, за да играе футбол, да се наслаждава на детството и на живота“, казват още родителите.

Всеки, който желае да направи дарение, може да го направи по банкова сметка:

BG09RZBB91551013381511

BIC: RZBBBGSF

Титуляр: Nikolay Iliev Vitanov

Профили и в Revolut и PayPal:

Revolut:
IBAN: LT17 3250 0040 5836 5012
BIC: REVOLT21
0894489673
PayPal: lvitanova78@gmail.com
Public profile: @lvitanova