Утре вечер, заедно с наши партньори, обединяваме усилия в помощ на най-нуждаещите се по време на извънредните мерки заради коронавирус епидемията.

От 20 ч. е благотворителният концерт по bTV - #ПомогниОтВкъщи. Той е част от ангажимента на bTV Media Group да насочва усилия и ресурси приоритетно към темата COVID-19 и ще помогне на рисковите групи да останат здрави и да се справят по-добре в трудната ситуация.

Снимка: bTV

В село Белозем днес  топъл обяд означава радост за най-нуждаещите се.

Основен координатор на инициативата е Българската хранителна банка.

Снимка: bTV

Всеки ден тонове продукти, дарени от фирми, пристигат в склада на Българска та хранителна банка. Доброволци пакетират храната, а организации я раздават на хора в цялата страна, за да не се излагат на опасност от коронавируса.

Утре вечер всеки един от нас може да подкрепи каузата със SMS или с парично дарение.

Снимка: bTV

Организацията ще превърне всеки дарен лев в храна на стойност поне 4 лева.

„За деца, лишени от родителска грижа, самотно живеещи хора, борещи се със зависимости, многодетни семейства, жертви на насилие и трафик“, обясни Цанка Миланова, изпълнителен  директор на Българска хранителна банка.

Снимка: bTV

С песен каузата ще подкрепят още Орлин Павлов и Мирослав Иванов.

„Ще го направим с музика, ще им дадем духовна храна. Изкуството, музиката, ще се слеят и ще бъдат храна за душите на много хора, мисля, че в такъв момент изкуството е много важен фактор“, каза Орлин Павлов, изпълнител

Част от изпълнителите ще присъстват на живо в студиото, а останалите - ще видим в домовете им.

Събитието ще бъде достъпно и онлайн - на btvplus.bg,  дигиталната платформа URBО, както и в ефира на bTV Radio и радио N-JOY.