Семейство от Бургас поднови брачния си съюз половин век след първата си сватба. Направи го на същата дата, в същия час и на същото място.

Едва навършила 16, Росица се врича във вечна любов на 6 години по-големия от нея Митьо.

„Абсолютно всичко си спомням – на 21 ноември 10:30 часа, когато сключихме гражданския брак в съвета… вземах я на ръце и я изнесох на ръце, както се полага. И заваля един сняг“, спомня си Митьо Стайков.

„Излизаме и казах: „Той ще е!“ Майка ми казва: „Имаш да учиш, ученичка си!“ Не бе, не, ти не мислиш какво ще става след това, че след това на години ще учиш… Това е животът!“, допълва Росица Стайкова.

Животът е суров към младото семейства – губят единия си син като бебе, другия – в разцвета на силите си. Но любовта се оказва по-силна от болката. Тя все още го нарича Мите. А той нея – „пиленце“.

Разбирателство и отстъпки – това е рецептата им за дългогодишна любов.
50 години по-късно той решава да ѝ направи изненада – подновяване на брачния съюз. От общината първоначално отказват да ги венчаят в сградата, но после склоняват на тържествена церемония във фоайето.

Най-важният избор за тях е подновен половин век по-късно. А те си пожелават, докато се радват на успехите на дъщеря си, да отпразнуват и диамантена сватба.