Източните квартали на София ще останат без топла вода от 00 ч. на 30 август (сряда) до 11 септември (понеделник), включително, припомня столичната „Топлофикация”. Причината за поредното прекъсване на подаването на топла вода е временното спиране на работа на ТЕЦ „София – Изток”.

Без топла вода ще са:

– ж.к.”Дружба – 1” и 2;
– Промишлен район „Гара Искър”;
– ж.к. „Младост -1”, 1А, 2, 3, 4;
– ж.к. „Дървеница”;
– кв.”Мусагеница”;
– кв. „Витоша”;
– ж.к. „Студентски град”;
– ж.к. „Изток”;
– ж.к. „Изгрев”;
– ж.к. „Дианабад”;
– ж.к. „Лозенец”;
– ж.к. „Гео Милев”;
– кв. „Яворов”;
– кв. „Иван Асен“
II;
– ж.к. „Подуене – център”;
– кв. „Редута”;
– ж.к. „Слатина”;
– кв. „Цариградски комплекс”,
– Академията на МВР;
– ВТУ „Т. Каблешков”;
– м. „Къро”;
– кв. „Полигона”;
– Националният радио-телевизионен център (НРТЦ), Заводът за изчислителна техника (ЗИТ), БАН – ХМС, БАН – Враня.

Този ремонт трябваше да започне на 11 август, но датата беше променена заради забавяне на административни процедури и последващите от това промени в графиците за изпълнение на строително-монтажните работи.

По време на спирането на ТЕЦ „София – Изток” ще бъде въведен в експлоатация и рехабилитирания магистрален топлопровод, аварирал през зимата. Графикът за спиране на централата е съчетан с профилактиката на газоснабдяващите съоръжения, като в същото време ще бъдат извършени и основни ремонти на съоръженията в централата.  

Още информация за сроковете на спиране на топлата вода и засегнатите квартали може да бъде намерена на сайта на „Топлофикация – София” (toplo.bg), във „Фейсбук”, както ина телефон 0 700 11 111.

За времето на ремонтите на  абонатите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено в месечните съобщения.

Последното прекъсване на топлата вода беше тридневно и засегна голяма част от столицата. Центърът на столицата беше без топла вода и в средата на юни, а годишната профилактика на „Топлофикация” засегна 1/4 от столичните квартали през май.