Полицията в Шумен опитва да се пребори с безразсъдните мотоциклетисти в града. Служителите на реда искат тотална забрана на движението на двуколесни машини през тъмната част от денонощието.

Мотористите в града веднага се обявиха против идеята, според тях ако забраната стане факт, това ще е дискриминация към пълноправен участник в движението по пътищата.


„Може би има други варианти. По този начин нали да се забранява категорично от 22 ч. до 6 ч. сутринта да няма мотоциклети мисля, че не е правилно”, коментира любителят на високите скорости Радослав Цветков. „Ако такава забрана стане факт категорично ще протестираме и аз лично няма да я спазвам”, добави Калоян Христов.

Предложението на полицията идва след многобройни оплаквания от граждани. ”Мотоциклетите създават голям шум, управляват се безразсъдно, с което се застрашава безопасността на движението и хората се оплакват от нарушение на нощната тишина”, заяви пък инспектор Мирослав Миронов от „Пътна полиция” в Шумен.

Това не е първото подобно искане. През лятото забрана трябваше да спре моторите по Шуменското плато, но такава не бе приета, защото противоречи на Закона за движение по пътищата.