Част от полицейските синдикати не са съгласни с предложените промени в закона за МВР. Според председателя на синдикалната организация СФСМВР Валентин Попов все още не се урежда проблемът с нощния труд на полицаите.

В над 50 РПУ-та в страната има само по един криминалист, което означавало, че той трябва да е всеки ден на работа. СФСМВР иска и министърът да определи минимална численост на съставите на екипите на пожарната, защото сега те са на границата на санитарния минимум. Целта била да се намали извънредният труд.

Освен това от синдиката искат полицейските заплати да са обвързани с минималната работа заплата. Сега няма възможност за отчитане на инфлацията, посочи Попов.

„Все още твърде малко работим с министър Цветлин Йовчев и може би е рано да даваме крайна оценка на отношенията ни с него, но при всички случаи оставаме с впечатлението, че когато искаме да кажем нещо, то се чува и по него се мисли. Това е основната разлика между отношенията ни с Цветлин Йовчев и Цветан Цветанов”, каза още Попов.