За 6 месеца са усвоени почти толкова пари от европейските фондове, колкото за последните 6 години. Това заяви във Велико Търново вицепремиерът Зинаида Златанова, съобщиха от правителствената информационна служба. „Това е огромен успех”, категорична беше тя и добави, че той се дължи и на усилията на общините.

„Успяхме да спасим почти всички средства, които бяха в риск към месец май по оценка на служебното правителство”, напомни още вицепремиерът. Златанова подчерта, че митът, че само правителство на ГЕРБ може да усвоява европейски средства, не е верен.

Вицепремиерът Златанова съобщи, че Споразумението за партньорство е във финална фаза на съгласуване с Европейската комисия. Тя добави, че е важно и своевременното одобрение на оперативните програми. „Работим в много сгъстен график”, каза Златанова. Тя беше категорична, че няма да има нулева година. Вицепремиерът напомни, че все още има да се изпълняват проекти от миналия програмен период. Същевременно усилия са насочени и за това през настоящата година да има работещи програми по новия програмен период.