Основен приоритет в работата по европейските оперативните програми в новия програмен период ще бъде облекчаването на бюрокрацията. Такъв коментар пред медиите в Пловдив даде вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, цитирана от „Фокус”. Тя уточни, че това може да стане чрез промяна на нормативната уредба.

По темата за еврофинансирането Златанова коментира, че само при програма „Конкурентоспособност” има увеличение на средствата и по индикативни данни то ще е около 50 милиона лева. По думите й облекчаването на бюрокрацията може да стане, чрез промяна на нормативната уредба.

Вицепремиерът Зинаида Златанова откри в Пловдивския панаир форум за възможностите, които предоставя новият програмен период за работа по европейските програми.

Убедена съм, че е важно не бизнесът да ходи при правителството, а ние да ходим там, където е бизнесът, за да можем да обясняваме на място, да отговаряме на въпроси и да можем да помагаме, защото европейските средства са точно за това - да бъдат насочвани, където са най-необходими, каза в началото на форума Златанова.

Целта на днешната среща е да очертаем параметрите, в които планираме тази подкрепа за следващите седем години, допълни Зинаида Златанова.