Бюджет 2014 беше представен като „най-социалния бюджет от години насам” на среща на Обединението на жените социалистки в присъствието на депутата от БСП и председател на парламентарната социална комисия Корнелия Нинова.

Тя представи предложените за следващата година нови социални мерки, като акцентира върху помощта за младите семейства, средствата и мерките за преодоляване на младежката безработица и тези за хората в предпенсионна и пенсионна възраст, се посочва в съобщение на пресцентъра на БСП.

Председателят на Обединението на жените социалистки Катя Николова похвали БСП за изпълнението на предизборните й ангажименти, като изреди увеличаването на обезщетенията за отглеждане на дете и на възнагражденията за приемните родители.

„Това, което постигнахме, в този, смея да твърдя, най-социален бюджет от години насам е увеличаване на обезщетението за отглеждане на малко дете на 340 лв. и увеличаване на еднократната помощ за първокласниците на 250 лв.", не пропусна да подчертае Николова.

Тя изтъкна, че в Бюджет 2014 подкрепата за децата и семейството е в рамките на 117,2 млн. лв., което, по думите й, е с ръст от 76,4 млн. лв. спрямо отпусканите средства за 2013 г.

Корнелия Нинова допълни, че акцент в програмата на кабинета „Орешарски” е и въвеждане на допълнителни стимули за учениците в професионалните училища и математическите гимназии – с 2 млн. лв. повече спрямо 2013 г. Предстои и въвеждането на допълнителни стимули за фирмите, в които учениците ще провеждат своите стажове, както и заплащането на тези стажове, обобщи Нинова.