Земеделският министър д-р Христо Бозуков беше спонтанно атакуван словесно от  фермери, недоволни от забавянето на плащанията. Те заплашиха с масова блокада на магистрали и пътища, ако не получат парите си до края на февруари.

Това се случи при откриването на специализираното изложение АГРА в пловдивския международен панаир, минути след като министърът на земеделието и храните в своя реч пред събралото се множество отчете успехите и  възходящото развитие на българското земеделие, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

Недоволните земеделски производители поискаха обяснение очи в очи от министъра за забавените с месец плащания. Той им отговори, че за това е виновно предишното правителство, и че е трябвало да получат парите си с половин година закъснение, но сегашното управление правило всичко възможно да изплати дължимото максимално бързо.

„Аз очаквах те да ми направят поздравителен адрес”, коментира д-р Бозуков.

Фермерите обаче не останаха доволни от получения отговор, тъй като се оказа, че пари има, но всичко е въпрос на чиновническо протакане и неуредени документи от страна на администрацията.

Снимка: МЗХ

Земеделските производители са категорични, че ще блокират масово магистрали и пътища в цялата страна през месец март.