За мен Патриотичния фронт има ясно изразени евроатлантически ценности и споделя цивилизационния избор, който е направила България. Ние възприемаме Патриотичния фронт като една патриотична формация, която няма нищо общо с опита на г-н Местан да бъдат очернени като ксенофоби и расисти.

Това каза пред БТА съпредседателят на ПГ на реформаторите Найден Зеленогорски по повод изказването на лидера на ДПС Лютви Местан от вчера за националистическото обединение.

На митинг Местан нарече ПФ "ксенофобски камък" и поиска патриотите да напуснат управлението, за да не се стигне до предсрочни избори. Той освен това посочи, че има "деформаторски блок" с участието на Патриотичния фронт и реформаторите.

"Очевидно е, че ДПС имат нужда от враг и съзират врага в лицето на Патриотичния фронт и Реформаторския блок", коментира Зеленогорски.

Той подчерта, че десните ще направят всичко по силите си, за да има стабилност в коалицията и парламентарното мнозинство да се задържи за пълен мандат.

"Нека българските граждани да бъдат спокойни. Успехите за първите два месеца на това мнозинство и управляващите са доста показателни накъде вървим - към това да направим така, че България да бъде уважавана страна в европейското семейство и да постигне по-високи нива на качество на живота - това е голямата цел към която се стреми това управляващо мнозинство", допълни съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок.