Кой ще е новият лидер на ДПС? Месец преди конференцията на движението, сред най-спряганите имена е и това на Ахмед Доган. ДПС остана без председател, след като на връх Коледа изключи Лютви Местан. Движението обаче така или иначе избира свой председател на всеки три години, а последната конференция беше през 2013 г.

Днес се чуват гласове, че Ахмед Доган отново може да застане начело на ДПС. „Нашата организация има нужда от лидер който се припознава от цялата партия и не виждам друг такъв освен господин Доган”, коментира депутатът Ерджан Ебатин.

Важната роля на Доган е теза и на временния триумвират на ДПС. Но всеки от тях също се спряга за лидер. А Четин Казак вече дори получи и една номинация - в Габрово. Сега твърди, че не е искал да обиди приятелите си.

„Мислил съм го, но нямам още в себе си вътрешната мотивация дали бих излязъл на конференция, но времето ще покаже”, коментира и Рушен Риза.

Мустафа Карадайъ пък е категоричен: „Лидерът на ДПС е д-р Ахмед Доган и той никъде не е ходил, за да се връща”.

Сред другите имена, които се спрягат в ДПС средите са тези на евродепутатката Филиз Хюсменова и на кмета на Кърджали Хасан Азис. Засега обаче никой не смее да каже на глас за кого е и какви са прогнозите му.

Националната конференция на ДПС ще е на 24 април в София.