Проект за решение за създаване на анкетна комисия за изясняване на обстоятелствата, свързани с дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР, а също и дружествата концесионери за добив на природни богатства, внесоха от "Атака" в деловодството на Народното събрание.

Националистите са успели да съберат необходимите подписи, за да внесат предложения за създаване на анкетна комисия, която да се заеме най-вече със срещата на държавния глава Росен Плевнелиев с директора на EVN Щефан Шишковиц, съобщи на брифинг в кулоарите на Народното събрание депутатът от "Атака" Димитър Димов.

Още преди великденската почивка на парламента от "Атака" обявиха, че ще търсят подкрепа от "Коалиция за България", за да съберат необходимите по закон 48 подписа, припомня БГНЕС. Събрани са над 70 подписа и проекторешението е внесено в деловодството, като предстои председателят да го придвижи, а залата да гласува "за" или "против" създаването на подобна комисия, обясни Димов.

От "Атака" не се съмняват, че парламентът ще създаде комисията и настояват за председател да бъде избран представител на тяхната парламентарна група. "Искаме да покажем на обществото, че нашият президент, който бе избран с измама, прави срещи, които се укриват от гражданите и не се знае какво се говори на тях", коментира Димов.

Националистите имат съмнение, че Плевнелиев обслужва чужди интереси и пример за това са както срещата с Шишковиц, така и полетът на държавния глава с директора на "Дънди Прешъс Металс" Алекс Нестор.
"Атака" настоява след създаването на комисията президентът да присъства на нейните заседания, за да стане ясно какво е говорено по време на тези срещи.