Един главен секретар е получил само за една нощ четири генералски звезди, а аз съм работил за тях години. Това заяви в Кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Фокус.

Той атакува главния секретар на МВР Светлозар Лазаров заради провала на спецоперацията в Лясковец, при който загина един командос, а трима бяха ранени от психично болен мъж.

"Как има наглостта този човек да си позволява да обижда Цветан Цветанов, че бил носил папки? Разликата между него и Цветанов е, че Цветанов не ги носеше папките, а ги четеше. Затова при нас акциите бяха успешни, а под ръководството на този всичко е провал, при това – с жертви".

Борисов беше категоричен, че скоро ще има "звездопад"

Не пропаст, а мост

Българските мюсюлмани не са пропаст, а мост и ние трябва да бъдем заедно. За това призова в Кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

„Чудя се какво каза Станишев, кой иска да вземе Кърджали”, риторично запита бившият премиер. По този начин той за пореден път атакува лидера на БСП и ПЕС, който направи паралел между Крим и Кърджали.

Борисов подчерта, че партия ГЕРБ иска да се противопостави категорично на страховете, които внушават различни политически говорители. Освен това, не само ДПС, но и партията на Борисов защитавала в парламента интересите на мюсюлманите.

„Вместо те (мюсюлманите – бел. ред.) да са мост, ние се делим, а трябва партиите да си сътрудничат за интеграцията им”, обясни още Борисов.

Вървим към гръцки сценарий

Той предупреди, че България усилено върви по сценария на Гърция. „Българите трябва да знаят, че предстои фалит на държавата и да не се радват на парите за Великден и Коледа”, каза още Борисов при откриването на семинар на младежката организация на ГЕРБ.

Лидерът на политическата сила не пропусна да изрази възмущението си за разпределението на партийните квоти в състава на ЦИК, като отново припомни, че първата политическа сила е останала без председател и заместник-председател.

"Ние не се инатим и няма да блокираме работата на ЦИК. Дори и червените социологически агенции не могат да скрият, че изпреварваме БСП. Няма да пречим на работата на ЦИК, защото става дума за европейски избори", каза Борисов.

Не може без субсидии

„Ако няма държавни субсидии, партиите ще бъдат зависими от бизнес и корпоративни интереси”, категоричен беше Бойко Борисов.

„Целта на тези тъмни субекти е да ни направят всички зависими, каквито са те, от банки и корпоративни интереси. Ако допуснем партийните субсидии да отпаднат, и ние трябва да се обвържем с бизнеса и олигархията, както БСП и другите партии са се обвързвали, като са поемали ангажименти да продадат Карадере и Камчийски пясъци”, заяви Бойко Борисов, цитиран от Фокус.