Предстоят много трудни избори и трябва да дадем нов тласък на управлението на страната, защото бяха преодолени двете протестни вълни. Това заяви във Враца зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Янаки Стоилов, цитиран от пресцентъра на БСП.

По думите му в момента има условия за по-активни и последователни действия, в които ролята на левицата ще е водеща. Стоилов се закани, че правителството ще промени не само наследеното от ГЕРБ, но и ще направи „пролом в развитието на страната” през последните 25 години.

Според Янаки Стоилов, европейските избори са изключително важни, защото ще повлияят на ситуацията, в която се развива управлението. "Втората причина е, че много от проблемите, които решаваме в страната, трябва да се решават и чрез европейските институции", каза той и даде за пример проблемите на заетостта, които имат своите европейски проявления.

"Най-сетне се намери национално отговорна партия – БСП, чрез механизмите на управлението, да поеме в свои ръце този конкретен ангажимент. Враца ще получи един изключително сериозен ресурс в рамките на 7 млн.лв, с които градът след края на годината ще изглежда съвсем различно и Враца ще има за пръв път нови красиви улици, което ще даде и съвсем различно качество на живот и самочувствие", похвали се кметът Николай Иванов.