„Изборите на 25 май ще бъдат битка не само за европарламент, а битка за доброто и злото. Обещавам ви, че този (Сергей Станишев - бел. ред.) ще го побеждаваме докато е лидер на БСП, защото той лъже, а и е некомпетентен. А премиерът Орешарски е никакъв експерт, нула експерт”. С тези думи се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от трибуната на зала "Арена Армеец" по време на откриването на предизборната кампания на партията за евровота.

Бившият министър-председател посочи, че хората в БСП са „в паника и затова са зли и проклети”. „Ако Станишев беше малко премиер и познава поне малко как работи Европа, никога нямаше да казва, че Шенген за България зависи от ЕК. Орешарски направил първа заварка на "Южен поток" и сега тръбите ги няма, останал е само бетон. Ето тоя ни е премиер. Този хубавец всеки ден прави копка на „Южен поток” и го подписва”, продължи Борисов, обръщайки се задочно към премиера и лидера на левицата с местоимения като „тоя” и „оня”.

С поименно представяне на кандидатите за евродепутати от ГЕРБ беше поставено официалното начало на предизборната кампания на партията. Привърженици скандираха името на лидера - "Бойко". На видеоекраните бяха показани кратки епизоди от политическия живот в страната през изминалата година, сред които и протестите през лятото, както и бяха изброени фрапантни грешки на управляващите, на Народното събрание и на правителството.

Във видео обръщение председателят на ЕНП Жозеф Дол изрази подкрепа за ГЕРБ и посочи колко важни са евроизборите не само за България, но и за ЕС. Европейските социалисти не предлагат добри решения, харчат пари, а в България левицата управлява с популистки средства, посочи политикът.

Председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов призова за пълна подкрепа за кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за ръководител на ЕК. Цветанов съобщи, че в деня на вота, ГЕРБ ще стартира сайт за алтернативно интернет гласуване на българите в чужбина, за да се види какъв е техният вот.