В пореден, но този път предимно словесен сблъсък влязоха лидерът на „Атака” Волен Сидеров и полицията. По време на предизборен митинг на националистите, той отново се оплака, че е бил бутан от униформени.

Преди 10-ина дни Сидеров се забърка в среднощен скандал насред София, след като заедно с депутата Десислав Чуколов опита да извърши "граждански обиск" на магазин за алкохол и цигари.

В продължение на 15 минути днес той води диалог с полицейски началник, като поиска униформеният да му се легитимира и го обвини, че е получил политическа поръчка да спре мероприятието. Междувременно в джоба на Сидеров имаше предмет, който приличаше на нож. Служителят на МВР поиска националистът да покаже какво носи, но той не се подчини.

150-200 активисти на „Атака” тръгнаха към Ректората с руско знаме, плакат „НАТО, не ни въвличай във война с Русия” и възгласи срещу премиера Бойко Борисов. Извън действията на Волен Сидеров, събитието протича мирно.

Митингът се запъти към сградата на МВР. Националистите поискаха оставките на ресорния министър Румяна Бъчварова и на премиера Бойко Борисов. Освен това, те настояха граничният полицай Вълкан Хамбарлиев да бъде награден.