Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатът Десислав Чуколов са пред арест. Те са призовани да се явят в столичното следствие във вторник.

Националистът заяви, че Сотир Цацаров е „нахъсан” да го задържи, защото партията е внесла текстове за промени в Конституцията, целящи да ограничат правомощията на главния прокурор.

Волен Сидеров, заедно с Явор Нотев и Десислав Чуколов са внесли текстове за поправки в Конституцията, с които силно се ограничават правомощията на главния прокурор.

Сидеров припомни, че тези текстове са внесени още през октомври. Промените предвиждат да се намали мандата на главния прокурор от 7 на 5 години, той да бъде избират от парламента, а една четвърт от депутатите да могат да поискат отстраняването му.

Пред журналисти в Съдебната палата Волен Сидеров допусна, че именно заради текстове Сотир Цацаров е поискал задържането на депутатите от "Атака" и нарече този акт чисто политически. „Именно тези идеи предизвикват нахъсаност у Цацаров непременно да бъдем задържани”, допълни още лидерът на "Атака".

Според лидера на "Атака" тези текстове биха поставили главния прокурор под контрол.

Лидерът на "Атака" каза, че е готов да се извини на всеки, който е засегнат от неговите думи. В същото време той добави, че това няма да промени мнението му, че в НАТФИЗ се продава дрога.

Поведението на лидера на "Атака" в Съдебната палата е съвсем различно днес. Той е спокоен и смирен. Сидеров и Чуколов заявиха, че имат намерение да се явят в Столичното следствие.

Делото срещу Волен Сидеров за инцидента на летище Варна от миналата година продължава през декември. Днес бяха разпитани нови свидетели. Сидеров напусна Съдебната палата мълчаливо.