За пореден път от ВМРО заявяваме – нямаме нищо общо с организирането на шествия, които са насочени към расова омраза, антисемитизъм и ред подобни неща. Това заяви депутатът от ОП/ВМРО Юлиан Ангелов, цитиран от БГНЕС.

По-рано днес Джейхан Ибрямов от ДПС заяви, че младежката организация на ВМРО е съорганизатор на „Луковмарш” – националистическо шествие в памет на ген. Христо Луков, военен герой от Първата световна война, но и близък до Германия крайнодесен обществен активист по време на Втората.

„Валери Симеонов вместо да заглушава шума по Слънчев бряг не видя с очите си разпространението на фашистки значки, запалки и други с образа на Хитлер. Волен Сидеров е първият българин, който написа и издаде в България антисемитска книга“, коментира Джейхан Ибрямов. Съпартиецът му Хайри Садъков допълни, че „Луков марш е националсоциалистическа акция”.

„ДПС могат да си говорят каквото си искат, но това не отговаря на истината. По повод поредните спекулации от страна на антибългарската партия ДПС, от ВМРО може да заявим с чиста съвест, че никога ВМРО не е участвало в различни мероприятия, свързани с омраза и антисемитизъм, в които те ни обвиняват. Единствената партия, който насажда вече почти 3 десетилетия омраза в България, това е ДПС”, отговори Ангелов.

Той напомни, че ВМРО е участвало в спасяването на Българските евреи.

„Ние не сме организирали, а аз лично никога не съм бил и няма да бъде участник в това шествие. Нека всяка една проява, която се случва в държавата, да не бъде преписвана на ВМРО”, призова и друг депутат от ВМРО – Александър Сиди.