До края на годината ще бъдат завършени 94 км пътища. Това съобщи депутатът от левицата Борислав Гуцанов пред журналисти по време на семинара на БСП и „Коалиция за България” с участието на премиера и министри в курорта "Боровец".

Става дума за лот 1 и 2 на АМ "Марица" - 65 км, лот 4 на АМ "Струма"- 15 км, Западната тангента на София и обходния път на Враца - 6,8 км, посочи Гуцанов по повод обвиненията на опозицията, че не се строят пътища.

„Дали някой за толкова кратък период от време е правил близо 100 км”, попита риторично Гуцанов. „Започваме за първи път да правим ремонти на третокласната пътна мрежа, която е повече от 35 процента”, съобщи още той и поздрави Министерството на регионалното развитие и министъра Десислава Терзиева за тази програма. Само за тази година става въпрос за над 50 млн. лева, уточни депутатът.

По думите на Гуцанов от Министерството на регионалното развитие няма загубен нито 1 лев по оперативните програми. Повод за думите му са коментари от представители на предишното правителство на ГЕРБ и критиката на опозицията, че заради кабинета "Орешарски" са загубени европейски пари за строителство.