„Политиците на високо ниво се самозабравиха отдавна. Говорят за власт и за печалби. Интересуват ги преди всичко парите и властта”. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова на Конференцията на жените-транспортни работници от цял свят в четвъртък.

По думите й никой от политиците не е честен към обществото и не дръзва да излезе и да каже всъщност кое докара тази тежка криза – „това, че загубихме нравите си, занемарихме морала си, и най-вече това, че решихме с лека ръка да неглижираме закона, да престъпваме закона, в който трябва да има морал”.

„Десетилетия наред ни убеждаваха, че живеем в добър свят, в който конкуренцията и пазарът решават всичко. Днес обаче сме озадачени и немалко разтревожени”, допълни тя.

„В целия свят бушува тежка криза, казваме - икономическа, финансова, дългова криза, бих добавила - и тежка криза на морала. Всички тези кризи в съвкупност са налице. Въпросът е обаче кой е в състояние да излезе пред нас - жените в това общество, и да направи точен и честен анализ на това защо стигнахме дотук, кои са причините, кое докара тази криза и в състояние ли сме да я решим. На високи икономически форуми се водят разговори за това, че сега е нужен растеж, който бързо да бъде видим в световен мащаб, говорим, че ни трябват нови работни места, говорим със загриженост, че младежката безработица е твърде висока”, посочи Маргарита Попова.