С визитите в Турция и Германия беше препотвърден статутът на премиера Бойко Борисов като пощенски гълъб. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV Велислава Дърева, журналист от в. „Дума”.

„Предимно той е пощенският гълъб на Ердоган”, допълни тя.

България се постави в такова положение, че никой не я брои за нищо и това е резултат от външната политика на страната, изтъкна Дърева.

Изпълнителното бюро на БСП изпълни най-сложната фигура във висшия пилотаж – кобрата на Пугачов, която се нарича динамично спиране, каза Дърева във връзка с раздора между социалистите и АБВ за президентските избори.

Защо 2 месеца бяха изгубени на БСП, защо беше това допитване, което играя ролята на тупане на топката, колкото да бъдат приспани членовете на БСП и да преглътнат коалиция с АБВ, попита тя.

Видя се тази нетърпимост в БСП по отношение на АБВ. БСП е търпелива партия, но не прощава предателството, посочи Дърева.

Тя подчерта, че има рязко разминаване между БСП, която е за парламентарна република, и АБВ, които са са президентска република.

По думите й АБВ е играла петото колело на правителството на ГЕРБ и е гласувала всички десни предложения, подкрепила е 16 млрд. дълг.

АБВ поиска да прави коалиция с БСП с тази зестра, което се видя, че няма да стане, заяви Дърева.